Een nieuw Toilet

 

 

Soms is het best handig om een toilet aan boord te hebben. Als het heel ver lopen is door de stromende regen naar een toiletgebouw, het overboord gooien van de puts toch echt niet kan (zwemmers in hetzelfde water) Of je ligt op een leuk stil plekje in het wild en wil geen kuil gaan graven, of het achter een struik doen. Wat ook nog eens een probleem kan zijn als je een hond bij je hebt, die vinden het vaak heerlijk om er in te gaan rollen of het op te eten.

En ik vind het af en toe gewoon schandalig wat je allemaal aantreft, de meeste mensen nemen niet eens de moeite om het enigzins te begraven, en je ziet ook overal wc-papiertjes, zakdoekjes etc. rondslingeren. Gewoon smerig, niet doen!

Daarnaast is het direct in het water lozen van je toilet al sinds 2009 verboden, maar werd min of meer nog gedoogd. Maar daar komt nu toch echt wel een keer een einde aan. Op onderstaand plaatje de mogelijkheden die nog wel mogen:

infographic-schoon-water-varendoejesamen-web-standard.jpg

Aan boord van Lotje heb ik een zogenaamd onderwatertoilet. Dit ding pompt nu nog alles overboord. Dat zou eventueel ook in een vuilwatertank kunnen, Maar dat kost best nog wel wat geld om zoiets aan boord van Lotje in te bouwen. En neemt ook weer aardig wat ruimte in.

Een chemisch toilet is ook niet ideaal, deze moet je leeggooien. Is toch wel een geklieder, en er moeten chemicaliën in. Geprobeerd, en dat beviel slecht.

Wat een goed alternatief is, dat is een droogtoilet. die zijn er in heel veel soorten en maten, en prijsklasses. Mooi compact tot lomp groot. En veel ruimte heb je op een Leisure 22 nou ook weer niet.

Er zijn ook nog zelfbouwmogelijkheden, maar ook die kosten wel wat.Dus heb gekozen voor een mooi compact toilet in een kratje, de Boxio

Simpel, betaalbaar, en neemt weinig ruimte in.

img_20240329_124505_984-standard.jpg