Winter 13/14

Weer terug in het water..

Lotje ligt weer in het water! De mast ligt even plat om een nieuw LED-toplichtje te monteren, en het toplagertje van de rolfok te vervangen.

Op de draaibank was een nieuw lagertje zo gedraaid. Links het nieuwe lagertje, rechts de oude. Ik heb voor de nieuwe teflon gebruikt..

Ik had een 3-kleuren toplichtje, maar voor mijn bootje is een rondschijnend wit toplichtje voldoende, volgens de regels..

Verder moeten er een hoop beugeltjes gemonteerd worden, om alle spullen aan boord ¨storm¨vast te kunnen zetten. Bijvoorbeeld de benzinetank, gasfles....

Klussen..

Het voorjaar valt vroeg dit jaar, blijkbaar..En de havenmeester stuurde al een mailtje met de planning voor het weer te water laten van de boten..

Aan de slag dus! Alle beschadigingen zij gerepareerd, de romp is grotendeels licht opgeschuurd zodat er een vers laagje verf opkan.

De anti-fouling heb ik niet geschuurd, alleen wat losse stukken verwijderd, de rest zit er nog goed op. Even schoonmaken met thinner, en er kan weer nieuw laagje op.

Vooraan, onder de waterlijn bleek toch een scheur te zitten, die onder belasting (onder zeil, met veel wind op een aan de windse koers) de oorzaak was dat er een beetje water naar binnen lekte. dit kwam in de dubbele bodem terecht. Ik had om die reden al een pomp gemonteerd, (hier) die tevens in nood de kajuit leeg kan pompen (er komt ook nog een electrische pomp)..

Diepe krassen op de romp, nog van de laatste zomertocht, 2x geplamuurd, nog 1 keer schuren..

En weer strak blauw..

En 1 van de nieuwe kikkers, met rvs onderplaatje..
 

Lotje staat weer op de kant!!


2 weken later dan gepland, door een flinke storm en tijdgebrek, (ik wil er toch altijd bijzijn) is Lotje uit het water gehesen.

Het onderwaterschip is schoongespoten, en was ook nog mooi schoon! Dat scheelt weer een hoop werk deze winter!

Gelukkig hebben ze Lotje op 2 losse bokken gezet, op de kieltjes en de scheg. En op een mooie ¨werkhoogte¨! Beter dan het platte karretje 3 jaar geleden, dat was best lastig.. (dat was de 1ste keer, voor de grote opknapbeurt..)

Dat doen ze in de huidige haven gelukkig beter..

Ik kan nu overal makkelijk bij, ik moet alleen een iets langer laddertje hebben..

Door de storm van 28-10-2013 zijn er 2 klusjes bijgekomen, 2 nieuwe kikkers plaatsen. de oude zijn uit het dek gerukt..

En van het hele avontuur een filmpje!