Engeland? Helaas...

Helemaal voorbereid, de boot volgeladen met proviand, bijboot opgepompt.. De boot was er helemaal klaar voor.

Alleen het weer wilde niet meewerken, ik zou nog 2 dagen moeten wachten voor de oversteek. De ene dag teveel wind, hoosbuien met zware windstoten, en de dagen daarna zou er nauwelijks wind zijn. Zo werd de vakantie steeds korter..

DSC_0150.jpg

Ik lag al in Amsterdam, dus de trein gepakt en Saar opgehaald. Dan maar naar het wad.

Die dag was het weer nog steeds slecht, heel veel regen en een harde west-zuidwesten wind. Voor anker gegaan bij Durgerdam, en toen de ergste buien waren verdwenen naar Edam gezeild. Hier kwam ik rond 2230 aan, in het donker. Wandelen, en slapen.

DSC_0157.jpg

De volgende dag vroeg vertrokken, richting Enkhuizen en door naar Makkum. Onderweg naar Enkhuizen nog even met een ¨dubbele fok gezeild, de genua plus fok, voor de wind.

DSC_0159.jpg

De volgende dag naar Kornwerderzand, door de sluis richting Vlieland. Mooi weer, gunstige wind, en onderweg nog even drooggevallen bij de Richel.

DSC_0166.jpg

DSC_0173.jpg

Saar heeft ook nog even ¨gezwommen¨ (verder het water in gaat ze niet..)

DSC_0170-1.jpg

Tegen de avond, vlak voor hoog water naar Vlieland gezeild, en in de haven een mooi plekje toegewezen gekregen.

DSC_0178.jpg

Ik ben 2 dagen op Vlieland gebleven. Veel gewandeld, lunch in het dorp..

 

 

DSC_0182.jpg

DSC_0184.jpgDSC_0192.jpg

DSC_0181.jpg

DSC_0185.jpg

Na 2 dagen vertrokken richting Texel, Oudeschild. Mist, heel veel regen, en dat hield niet meer op!

DSC_0201.jpg

DSC_0203.jpg

De jachthaven in Oudeschild was maar een troosteloos gebeuren, dus de volgende dag vroeg weer op en richting Den Oever vertrokken, weer in de stromende regen.

Na de sluis begon de zon te schijnen en door naar Andijk. Hier ben ik bij de watersportvereniging gaan liggen, en niet in de grote marina. Rustig, en veel leuker!

De volgende dag weer verder, naar Edam. Vlak voor Enkhuizen kwam ik nog even in stevige onweersbui terecht, met veel wind, hagel en regen. Een paar keer zag ik de bliksem op het water inslaan. Na de sluis in Enkhuizen bleef het regenachtig, met een zuid-zuidwesten wind. In 3 grote slagen naar Edam gezeild, en naarmate ik dichter bij Edam kwam, werd het weer ook beter.

DSC_0211.jpg

Hier ook weer een mooi plekje gevonden, en 2 dagen gebleven. Een dag eerder had ik op het Zeilersforum een advertentie gezien waarin een Leisure 22 werd aangeboden. Nou kreeg ik ook nog een mailtje voor de redactie van de Leisurekrant (krantje van de Leisure Club Holland ) met het verzoek om dezelfde Leisure ook in het krantje te koop te zetten. (ik zit nml. ook in de redactie) Een mailtje gestuurd, en de zaterdag daarop ben ik gaan kijken, en heb de boot gekocht. Hier meer daarover.

Na 2dagen het laatste stuk, naar Naarden. De windverwachting was zuid-zuidwest 6-7bft, later op de dag zuidwest 6. Dat werd dus kruisen! Met een puntje genua en gereefd grootzeil werd het een hele ruige tocht, af en toe dwars door golven heen ipv. er overheen! Maar Lotje hield zich prima, en Saar lag in de kajuit op een botje te knagen. Totdat ik op het Gooimeer was, bleef het stevig doorwaaien, 6+bft. Eenmaal in de haven nam de wind iets af. Van het laatste stuk, Edam-Naarden, heb ik geen foto´s of filmpjes, dat was met die wind en golven niet mogelijk. Van de rest van de reis uiteraard wel!