Varen 2014

Stertocht 2014

 

Vorig jaar werden de schapen van de dijk geblazen, zoveel wind stond er! Dit jaar waren de voorspellingen een stuk beter.  Op weg naar Durgerdam was het nog een beetje druilerig, af en toe een spat regen. Aangekomen in Durgerdam werd het mooi weer.

Naast mij een Leisure 20 uit Duitsland..

De volgende dag om 0900 uur was de start, er stond een noordelijke wind, dus dat werd kruisen!

Tot het paard van Marken ging dat prima, maar vlak voordat ik het paard zou passeren viel de wind helemaal weg...

Na een tijdje dobberen kwam er weer een beetje wind, nog steeds noordelijk, later iets meer noord- noord oost. Langzaam ging het richting Hoorn, en de finish. Na een lange tocht passeerde ik de finish-lijn om 1835 uur.

De ¨mansa¨ ook een Leisure 17, passeert de finish..

Aangekomen in Hoorn snel de boot vastgeknoopt, hond gevoerd, en naar de chinees, waar de rest van de club al zat te wachten. Heerlijk gegeten, en nadat ik Saar had uitgelaten nog een biertje, en toen gaan slapen.

De volgende dag aan het begin van de middag richting Edam vertrokken, voor de BBQ en de prijsuitreiking. Halverwege de motor maar gestart, er stond weer geen wind..

Na de BBQ de prijsuitreiking! Ik was weer 2de geworden! Niet slecht, ondanks dat mijn boot al volgeladen was voor de aansluitende tocht naar Engeland, onder andere een rubberboot van 35 kg in de punt..

De volgende dag met de bus en trein naar huis, Saar thuis brengen. Die kon niet mee naar Engeland...(Daarover in een ander stukje meer..)

Van de Stertocht uiteraard ook weer een filmpje..

 


Kleine tochtjes..

De afgelopen tijd wat minder tijd gehad voor de website, maar er werd wel gezeild!

Nadat de boot weer voorzien was van nieuwe anti-fouling en boven de waterlijn een nieuw laagje verf, ging hij het water weer in..

Vrij vroeg dit jaar, eind maart!! Daarna wat zeiltochtjes gemaakt, onder andere naar het eilandje ¨De Dode Hond¨, een dag met weinig wind en onweersbuien op het Markermeer en met de boot naar de kroeg in Amsterdam. Tijdens de terugreis van de Dode Hond heb ik eens gemeten hoeveel stroom ik verbruik met alle apparatuur aan..

Hier nog wat meer info over het eilandje: http://nl.wikipedia.org/wiki/Dode_Hond

Van deze 3 tochten ook een filmpje..