/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Leisure17&22.jouwweb.nl
Home » Klusjes » Leisure17 » klusjes ´11/12

Klussen 2012

Een van de klussen die dringend moet gebeuren, een ander kooktoestel, met thermische beveiliging. Ik had een Campingaz-kooktoestel, zonder beveiliging.

Op marktplaats vond ik een schappelijk geprijsd kooktoestelletje, met beveiliging. Nu nog even omwisselen.

p1060841.large.jpg


Verder heb ik het 2de zonnepaneel besteld, nu heb ik als het goed is voldoende vermogen om op te laden en tegelijkertijd wat apparatuur en/of verlichting aan te hebben.

p1060845.large.jpgDe zeilen repareren. Het grootzeil moet nog van een nieuw topplaatje voorzien worden..Of nieuwe zeilen, deze winter..

Er word een lenspomp geplaatst, om het (condens)water dat zich in de dubbele bodem verzameld,  weg te pompen. De pomp zelf komt in de kuip te zitten.

p1060844.large.jpg

 

Ik heb ook eindelijk een neerhouder op de giek gemaakt, hiervoor heb ik een stuk rvs-roerbeslag gebruikt. Geen idee van welke boot/roer het komt, maar het paste mooi om de giek heen...

p1070081.large.jpg

En een probleempje met de zalingen (tijdelijk) opgelost. De veertjes die de zalingen op de stag op hun plek moesten houden, waren na +/- 40 jaar weggerot.

 

Met twee zeilbeschermers en een paar degelijke tie-wraps was dat zo opgelost.

p1060981.large.jpg

Komende winter ga ik nieuwe zalingen maken, mischien komt er ook wel een nieuwe (2dehands) mast..

 

Houder voor de laptop

De laptophouder begint vorm te krijgen, nog even een bevestigingsarm maken, likje verf.......

p1070187.large.jpg
p1070188.large.jpg

 

Scharnierblokje frezen..

p1070190.large.jpg

 

En het uiteindelijke resultaat, de laptopsteun!

p1070255.large.jpg
p1070256.large.jpg

De bout is tijdelijk, daar komt iets anders voor...

p1070252.large.jpg
p1070254.large.jpg

Als ik de laptop niet gebruik, kan de steun weggehaald worden.