De binnenkant

 

Thuis alvast begonnen met het maken van twee kastjes,

 

                                                        

eentje voor  twee schakelpaneeltjes en een opbergvakje voor de verrekijker (direct om de hoek in de kajuit, veilig en droog, maar altijd voor het grijpen) en een vak voor kleine spulletjes (pennen, lucifers,etc) 

Het andere kastje krijgt twee opbergvakken, voor van alles behalve ijzerwaren en electronica (het kompas komt hier achter te zitten, dat draait rondjes als je mobiel er ligt en je word gebeld)

 

Verder een start gemaakt met de mini-kombuis, deze komt onder de kajuit ingang. Twee-pits gasstel, (nog bedankt, broertje) en veel bergruimte.

Het maken van de mini-kombuis is nog een aardige klus, de binnenkant van een leisure is niet helemaal symetrisch....

Daar kwamen ze op http://www.leisure17.nl/ bij ¨huidige werkzaamheden-kookunit¨ ook achter.

hier een foto uit de leisure-folder van begin jaren ´70

Een soortgelijke constructie was ook in mijn boot aanwezig, nu komt er naast het gasstel aan beide kanten een schot. Hiertussen komt het (eikenhouten)werkblad.

 

De beschikbare ruimte had ik iets te optimistisch ingeschat. Gasstel en wasbak is mischien te veel, of een kleiner wasbakje..

De twee schotjes gaat ook meteen de kuip ondersteunen, ik laat ze een stukje doorlopen naar achteren. De oude steun was een plaatje multiplex onder de kuip, dit steunde rechtstreeks op de romp.(op de foto staat hier nu tijdelijk een blok hout) Dit heb ik verwijderd, op deze plek komt de accu te staan.

Zo´n lade is ook op mijn boot aanwezig, die blijf ik waarschijnlijk gebruiken. Ik monteer hem wel op twee rails, wel zo makkelijk als hij vol zit.

 

Ik heb de slangen van de kuip vervangen, gewapend witte slangen met gladde binnenkant (dan blijft er minder troep in hangen, de oude slangen waren aan de binnenkant geribbeld.

 

 

De witte schilfers links op de foto is de oude verf waarmee de kajuit van binnen geschilderd is. Lang geleden, de meeste verf is al weg.

 

Verder heb ik de plek waar vroeger  het chemisch toilet zat verwijderd, hier zat een opstaande rand waar het toiletje inpastte.

Hier komt de zender voor de dieptemeter, in een pvc-buisje met olie. (Op de pagina ´leuk-downloads´ staat een uitleg) Hier komt ook het log te zitten.

De randen worden uiteraard nog afgewerkt, en er komt een uitneembaar bodempje in. De rest word bergruimte. Geen koelkast, ik zet een koelbox in de achterste bergruimte.

Als toilet gebruik ik de puts, en voor eventueel overijverige wetsdienaren, in de puts kun je een zakje doen, zoals deze toiletten: http://www.cactusdroogtoiletten.nl/Home.aspx

In een kajuit met deze afmetingen vind ik een chemisch toilet niet echt prettig...

 

De spiegel ben ik ook aan het versterken, hier hangt een zwemtrapje en de buitenboordmotor. Ik wil toch wel een  4 tot 6pk buitenboordmotor er achter kunnen hangen, de oude situatie was hiervoor wat aan de lichte kant.

Zo kwam ik er dus achter dat de origineel ingelamineerde plaat hechthout niet helemaal in het midden van de spiegel zat...de plaat hout was nog in zeer goede staat, hij blijft lekker zitten.

Ik heb daarom de twee steunen ook iets uit het midden geplaatst, dit komt voor de benzinetank ook wel gunstig uit. Op de foto´s is het polyester-werk nog niet af, er moeten nog een paar lagen glasmat + hars overheen. En daarna alles in de verf zetten..

De binnenkant zit in de verf! In werkelijkheid is de kleur minder geel dan op de foto.

 

De onderkant van de mast-steun was een beetje vermolmd, gelukkig bleek dit nog erg oppervlakkig te zijn. Op de foto is het vermolmde hout al verwijderd, nu weer opvullen.

Op onderstaande foto zijn de kastjes gemonteerd!

 

 

De gevers voor de dieptemeter en log zitten op hun plek.

 

 

Het buisje waar de dieptegever inzit moet nog met olie gevuld worden, en de kabels moeten nog aangesloten worden.

 

 

De display doet het al, alleen nog de kabels..

 

 

De led-lampjes!

 


 


Het aanleggen van de bedrading. De dikke zwarte kabel komt van het zonnepaneel, de laadregelaar zit hlemaal links tegen de romp. hiervoor heb ik op deze plek een extra plaatje schuim en wat glasmatjes tegen de romp geplakt.

 

 

Het gasstel uit onderstaand verslag word vervangen voor een exemplaar met thermische beveiliging. Het gasstel uit onderstaand verslag is niet beveiligd...

 

Het gasstel staat ook op z´ń plaats, er moet nog een hitteschild achter en boven het gasstel gemaakt worden, en een opstaand randje om te voorkomen dat je bij het naar binnen en buiten gaan van de kajuit op de knoppen gaat staan. De keukenlade is ook geplaatst, ik heb hem iets smaller gemaakt, hij was iets te breed.

 

 Tafeltje, wegneembaar.

 

De kussens liggen er!