/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Leisure17&22.jouwweb.nl
Home » Varen » 2018 De Grote Reis..

2018 De Grote Reis..

 

Nu ik een grotere boot heb, ben ik van plan om in de zomer van 2018 een grote reis te gaan maken. 8-10 weken, en het wordt een soort Noordzee rondje.

Van Ijmuiden naar Engeland, langs de Engelse oostkust omhoog naar Schotland, Orkneys, de Shetland eilanden, oversteken naar Noorwegen, en dan langs de kust via Denemarken terug naar Nederland. 

Schermafdrukvan2016-02-19234908.png

Dat is nu het plan, maar het kan nog wijzigen. Het weer moet natuurlijk meezitten, ik moet nog vrij zien te krijgen van mijn werk..

We beginnen in ieder geval nu al met de voorbereidingen. Volgend jaar wil ik in ieder geval nieuwe zeilen, een grootzeil en (rol)genua. Verder een extra watertank, AIS transponder, een nieuwe bijboot, de boot deze winter even op de kant om onder andere een nieuw log te plaatsen, alles bij elkaar zal het wel een flinke lijst worden!

Hier zal uiteindelijk een verslag van de reis komen te staan, op de andere pagina´s de planning en de voorbereiding