Zeilen en zo..

De zeilgarderobe van Lotje bestaat uit een aardige verzameling zeilen. 2 grootzeilen, 1 van een Midget, en een origineel Leisure 22 grootzeil. Beide zeilen hebben hun beste tijd gehad, vooral het originele Leisure zeil. Dat is volledig uitgezeild, er zit geen model meer in. 

Wat voorzeilen betreft: een genua, helaas gesneuveld. Een mooie werkfok met zeillatjes, mooi model en doek. en nog een kleine fok en stormfok, beide ook nog in goede staat. Verder nog een halfwinder, mooi zeil, maar iets aan de kleine kant.

En sinds kort heb ik ook een gennaker! Zo goed als nieuw! Ik heb hem over kunnen nemen van een ex-Leisure 22 eigenaar. Geweldig zeil, makkelijk te hijsen en te strijken dankzij een slurf. Hiervoor moest nog wel even de mast naar beneden, voor een extra val. Op de foto´s hieronder heb ik hem aan de reserve-fokkeval gehesen.

 

Ook heb ik onlangs een 2de hands grootzeil gekocht, bij deze firma: https://zeilenenzo.com/

Een heel mooi zeil, stevig doek, zeer weinig gebruikt,(de vouwen van de zeilmaker waren nog te zien) en mooi afgewerkt. Ook heeft dit zeil een mooi model en laat zich ook goed trimmen. De prijs viel heel erg mee! Ik heb er meteen maar een Leisure ster opgeplakt, er stond nog geen zeilteken op.

Ook gereefd heeft dit zeil nog steeds een mooi model.