/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Leisure17&22.jouwweb.nl
Home » Klusjes » Leisure22 » Verlichting

Verlichting

Verlichting in de kajuit, en dan zo zuinig mogelijk, maar wel mooi .. Dat doe ik met Ledstrips van de Ikea! Deze; http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/50192068/#

Ze geven mooi licht, en kunnen rechtstreeks op het boordnet worden aangesloten. Boven het keukenblok monteer ik ze in een aluminium U-profiel, zodat je er niet rechtstreeks in kijkt.

733148dfe8ce4e5f9b25b7d70ab78eba.jpg
P1100045.jpg

Per verpakking zitten er 3 stripjes in, deze kun je aan elkaar koppelen. Maar afzonderlijk zijn ze ook te gebruiken!

 

De ledstrips boven het keukenblok..

 

Maar de ledstripjes los gebruiken, hoe doe je dat?

De led-stripjes worden per 3 met een 220volt netadapter verkocht. De adapter heb je niet nodig, wel de ledstripjes.

De kant van het stripje dat je gebruikt om hem aan te sluiten , is de kant met het uitstekende kunststof blokje, met daarin 2 contacten.

P1100056.jpg

 

Dus NIET de kant op onderstaande foto!

P1100055.jpg

 

Als je het stripje omdraaid, zie je 2 contacten uitsteken, deze moet je naar buiten vouwen..

P1100057.jpg
P1100058.jpg

 

Trek dan voorzichtig het blokje uit het ledstripje, zodat je 2 blanke metalen stripjes overhoud..

P1100054.jpg

 

En nu nog even aangeven welk stripje de plus is, dat kun je zien op de achterkant aan de uiteinde zonder stripjes. Daar staat een ´+´ en een ´-´ . Ik heb bij het plus stripje even een rood streepje gezet..

P1100059.jpg
P1100060.jpg

 

 

Op onderstaande foto het aluminium kapje voor lampje boven de kajuittafel, hier komen 2 ledstripjes  in, en nog een profieltje voor 1 ledstripje, deze komt in de voorpunt..

P1100064.jpg

De 2 ledstripjes met elkaar verbinden, hiervoor heb ik 1 strip even uit zijn plastic buisje gehaald..

P1100067.jpg

 

Na het solderen de ledstrip weer terug in het buisje, en met een druppeltje kit weer vastgelijmd. De popnagel houd de boel even op z´n plaats tot de kit droog is..

P1100069.jpg

 

Het kapje voor de kajuittafel-lamp voorzien van eindschotjes, in 1 van de schotjes komt een schakelaartje..

P1100071.jpg

De schotjes lijm ik vast met Polymax. Aan de buitenkant zit nog beschermfolie, als alles klaar is haal ik dat weg.

P1100070.jpg

Het gat voor het schakelaartje zit niet helemaal in het midden, anders past de schakelaar niet.

 

En hij doet het! Er hangt nog wat bedrading uit het plafond, onder andere voor 2 leeslampjes.

P1100077.jpg
wordaangewerkt-8.jpg